Drumles

Mitchell heeft een eigen drumschool in Terheijden (Gemeente Drimmelen) waar hij in een geluidsdichte omgeving drumles en trommellessen geeft. Daarnaast werkt hij als docent bij Lucifers Slagwerk waarvoor hij in diverse plaatsen in Brabant drumles geeft. Zowel beginnende tot gevorderde drummers kunnen bij hem terecht. Hij heeft tijdens zijn afstudeerperiode van het conservatorium een eigen les/drummethode ontwikkelt die gebaseerd is op de vorderingen van de leerling. Zijn uitgangspunt is om op een muzikale manier aan techniek, sound, ritme en time te werken. Om het voor zijn leerlingen interessant te maken wordt er in de lessen aan alle stijlen gewerkt. Jazz, pop, latin en klassiek komen aan bod.

Tijdens zijn studie en de periode waarin hij begonnen is met lesgeven ontdekte hij dat geen enkele lesmethode die op dit moment aangeboden wordt compleet is. Er wordt slechts op een enkel onderdeel of een enkele stijl gefocust. De door Mitchell ontwikkelde methode haalt alle aspecten van het drummen aan.

“Door mezelf te verdiepen in de ontwikkeling van het kind en de didactische aspecten die hieraan vast zitten heb ik een methode gebouwd die zich hierop aanpast. Een kind heeft stimulans en focus nodig. De docent moet er tijdens zijn lessen voor zorgen dat de leerling aandacht heeft voor de stof en een link probeert te leggen tussen alle losse onderdelen.

Deze methode is breed gedacht. Het heeft een logische opbouw die start bij het basis beginsel van het drummen en ze klaarstoomt tot auditie niveau van het conservatorium. Door het geheel in losse delen op te splitsen kan de docent en/of de leerling kiezen waar hij/zij zich per les mee bezig wil houden, gebaseerd op de sterktes en zwaktes van de leerling. Mocht een bepaald onderdeel lastig zijn kan er uit een ander gedeelte een oefening worden gehaald om dat probleem op te lossen. Ieder deel van de methode begint eenvoudig en bouwt op eenzelfde logische manier op tot hoger niveau: Een duidelijke en effectieve manier om goed te leren drummen.”